DEUTZ – FAHR SERIJA 7 TTV
247 HP
CILINDRI: 6
TEŽA: 10.325-10.475 kg

ŠE MOČNEJŠI IN ŠE BOLJ ZMOGLJIV.

Nova serija 7, izdelana v Nemčiji, izstopa po svoji vrhunski zanesljivosti in udobju, pa tudi po še nižjih stroških goriva in obratovalnih stroških, delno zahvaljujoč intervalu menjave motornega olja, ki je zdaj nastavljen na neverjetnih 1000 ur. Dva modela družine – 7250 TTV in 7250 TTV HD – sta opremljena s preizkušenim motorjem Deutz TCD 6.1 Stage V (z največjo močjo in navorom do 247 KM oziroma 1072 Nm) in se zanašata na povsem nov TTV prenos z izboljšano učinkovitostjo.

MOTOR:
6-valjni Deutz TCD s turbopolnilnikom, hladilnikom polnilnega zraka in skupnim vodom do 1600 barov uporablja črpalko za vbrizgavanje, ki jo maže motorno olje; s paketom SCR, DOC in pasivnim DPF za naknadno obdelavo izpušnih plinov lahko popolnoma izrazi svojo zmogljivost, saj zagotavlja minimalno specifično porabo le 202 g/kWh, vrednost, ki v kombinaciji s 505 l monolitne prostornine rezervoarja za gorivo zagotavlja izjemno dolg doseg delovanja. Pasivni dizelski filter trdnih delcev, ki se uporablja v sistemu za naknadno obdelavo izpušnih plinov, nudi tri prednosti: brez dodatnega vbrizgavanja dizelskega goriva za čiščenje filtra, manjše proizvodnje toplote in bistveno hitrejše regeneracije v primerjavi s tradicionalnimi filtri; da prihranite čas in denar ob popolni skladnosti z omejitvami, ki jih nalaga stopnja V. Za prevoz po cesti je na voljo dodatna funkcija s posebnim nožnim upravljalnikom, ki poveča zavorno zmogljivost motorja za 40 %. Ta funkcija, ki ustvarja dodatno zavorno silo za dopolnitev že tako impresivnega zaviralnega delovanja menjalnika s hidravlično komponento, bistveno zmanjša obrabo in podaljša življenjsko dobo komponent običajnega zavornega sistema.

MENJALNIK:
Na podlagi enake postavitve, ki je že bila predlagana v različicah T7780 (že preizkušena in resnična pri seriji 8) in T7560, novi brezstopenjski menjalniki dvigujejo lestvico v kategoriji glede učinkovitosti in zanesljivosti. Popolna kombinacija planetarnih mehanskih komponent z novo in visoko učinkovito visokotlačno hidrostatično enoto zagotavlja dosledno gladek in enakomeren pretok moči, brez sunkov in z največjo zmogljivostjo, da ne omenjamo zmanjšane porabe goriva in manjšega odvajanja toplote. Novi pogonski sklop, ki je sestavljen v Nemčiji v Deutz-Fahr Land v Lauingenu, ima izjemno visoko zmogljiv prenos, ki 7250TTV daje pospešek in gladkost brez primere ter znatno povečanje navora, ki se prenaša na kolesa (+ 35 % za model 7250 TTV in + 50 % za 7250 TTV HD). Novi menjalniki TTV prav tako omogočajo tem traktorjem, da dosežejo največjo cestno hitrost 60 km/h pri vrtilni frekvenci motorja le 1800 vrt/min, medtem ko je 40 km/h na voljo pri neverjetno nizki vrtilni frekvenci motorja okoli 1200 vrt/min. Powershuttle, ki je do zdaj popolnoma preverjen, je nastavljiv na 5 stopenj občutljivosti, da se popolnoma prilagodi vsaki specifični potrebi.