Ali pogosto delate na omejenih območjih, v bližini predmetov ali ob steni? Pri modelih z minimalnim in običajnim nihanjem repa zadnji del stroja NE štrli čez širino gosenic. Da bi se izognili tej omejitvi in si zagotovili največjo prilagodljivost, izberite ničelni model nihanja repa. Zadnji del stroja skozi celotno vrtenje ostane znotraj širine gosenic. Z ničelnim zamahom zadkom stroja zasukate in odložite zemljo, kjer jo potrebujete, manjkrat postavite stroj in manj skrbite, da bi slučajno udarili v okoliške predmete.

Ko delate na omejenih območjih in se stežka prebijate na delovne prostore, si lahko skrčite gosenice na naših najmanjših kompaktnih bagerih  Bobcat® E08, E10, E17, E19 in E20. Hidravlično aktivno podvozje je idealna rešitev za dostop skozi vrata in ozke odprtine. Mehansko se pa tudi zlaga planirna deska za še bolj lažji transport stroja skozi ozke odprtine ali vrata.

Z ergonomskim nadzorom Bobcat ostanete uporabnik produktiven ves dan. Pomagajo vam natančno in prilagodljivo nadzirati priključke, ne da bi se počutili utrujeni.  Nato pojdite na naslednje delovno območje s krmiljenjem vožnje z eno roko… prilagodite si naslone za roke za dodatno udobje!

Z le 1180 mm širine  lahko najmanjši bager Bobcat® E08 (mini bager) dostopa do težkih in utesnjenih delovnih mest, kjer je izčrpavanje ročnega dela edina druga možnost. Ta model se z lahkoto prebija skozi ožje odprtine in lahko deluje na bolj omejenih območjih kot drugi bagri. Zmanjšan zamah z repom vam omogoča fleksibilnost vrtenja in odlaganja zemlje ali gradbenega materiala, hkrati pa nudi zaščito pred nenamernim stikom z okoliškimi predmeti.

Včasih za vstop v prostor širina ni problematična, je morda višina. V takem primeru lahko za potrebe transporta do delovnega mesta enostavno odvijačimo varnosten lok.

Kompaktni bagri Bobcat® so zasnovani tako, da delujejo tako, da ste vi z gosenico ob robu stene/robnika/ stebra ali drugega objekta in se pri tem lahko obračate brez da bi z zadkom poškodovali premet za vami. Tako ostanete brez skrbi kako se obračate in lahko več pozornosti namenite delu oziroma dogajanju pred vami.

Ker delo ni samo na enem mestu in dela ne moremo pripeljati k bagru moramo bager transportirati k delu. Privezovanje stroja na prikolico je enostavno in hitro, kaj je pa najpomembnejše, da se stroj varno in kvalitetno zavarovan/privezan za transport do naslednjega delovnega mesta.

Model E08 E10e E10z
Motor Kubota
Electric (AM)
Kubota
Prostornina motorja 0,7 l / 0,7 l
Število cilindrov 3 / 3
Moč motorja 7,5kW / 10 KM 7.5 kW 7,5kW / 10KM
Navor pri 2000 obr/min 40,1 Nm / 40,1
Gorivo Diesel / Diesel
Pretok hidravlične pumpe 20 l/min 20 l/min 20 l/min
Potovalna hitrost 2,1 km/h 3,0 km/h 3,1 km/h
Rezervoar goriva 16 l / 16 l
Rezervoar hidravličnega olja 9,4 10,1 l 10,1 l
Teža 1100 kg 1200 kg 1200 kg