SERIJA 3
51-59 HP
CILINDRI: 4
TEŽA: 1.600-1.850 kg

KONCENTRACIJA MOČI IN ZMOGLJIVOSTI

Nova serija 3, ki je na voljo v treh modelih, 3050 Narrow, 3050 in 3060, je plod napredne tehnologije DEUTZ-FAHR in ima zmogljiv nov, elektronsko nadzorovan motor Stage V Common Rail. Traktorji serije 3 se ponašajo z enim najboljših razmerij med močjo in težo v svoji kategoriji in predstavljajo idealno rešitev v situacijah, ki zahtevajo kombinacijo lahkosti in moči. To so stroji, ki so bili zasnovani tako, da zagotavljajo največjo učinkovitost v drevesnicah, rastlinjakih in sadovnjakih, pa tudi za vzdrževanje komunalnih in zelenih površin. Poleg tega je serija 3 zaradi nizkih stroškov vzdrževanja in enostavne uporabe idealna izbira za bolj predane hobiste.

MOTOR:
VISOKA ZMOGLJIVOST, NIZKE EMISIJE.
Novi 4-valjni motor s prostornino 2200 cm³ ima turbopolnilnik z odpadnim ventilom in vbrizg po skupnem vodu do največ 1800 barov, kar zagotavlja odlično zmogljivost in omejeno porabo goriva. Skladnost s stopnjo V je zagotovljena zahvaljujoč implementaciji EGR, DOC in DPF, od katerih nobeden ne zahteva rednega vzdrževanja ali dodatnih vbrizgov dizelskega goriva. Novi motor zagotavlja največjo moč pri 2600 vrtljajih na minuto, kar je približno 400 vrtljajev na minuto manj kot motorji Stage III A s primerljivimi specifikacijami moči in prostornine.

Rezultat tega ni le zmanjšanje ravni hrupa in vibracij ter porabe goriva, temveč tudi dovajanje navora, ki je optimizirano za uporabo v kmetijstvu, komunalne namene in vzdrževanje zelenih površin. Zahvaljujoč sistemu elektronskega upravljanja motor, nameščen v različici 3050, proizvede 51 KM (naraste na 59 KM v primeru modela 3060), brez potrebe po hladilniku polnilnega zraka; to predstavlja veliko prednost za superkompaktne traktorje, saj zmanjša velikost pokrova motorja, hkrati pa postane hlajenje in vzdrževanje glavnega hladilnika učinkovitejše.

MENJALNIK:
12+12 ALI 16+16 PRESTAV.
Popolnoma mehanski in popolnoma sinhroniziran sistem za spreminjanje hitrosti zagotavlja visoko stopnjo zanesljivosti in učinkovitosti, maksimizira moč, preneseno na kolesa, in omejuje porabo goriva, ne glede na delovne pogoje, hkrati pa povečuje vlečno zmogljivost. Vsi modeli serije 3 so standardno opremljeni s 3 x 4-stopenjskim menjalnikom s prestavo, ki ponuja skupaj 12 prestavnih razmerij naprej in 12 vzvratno, kar omogoča, da stroj deluje pri hitrosti naprej samo 0,96 km/h (0,87 km /h v primeru ozke različice 3050) pri najnižjem prestavnem razmerju in motorju, ki deluje pri polni hitrosti, ter najvišji hitrosti 30 km/h z motorjem pri delni zmogljivosti, da se omeji hrup, vibracije in poraba goriva. .

Za aplikacije, ki zahtevajo ultra nizke hitrosti, so stroji lahko opremljeni tudi z opcijsko super-lezno prestavo, ki poleg povečanja števila razpoložljivih prestavnih razmerij na 16 + 16 omogoča doseganje hitrosti le 260 metrov. na uro (230 metrov/h pri različici 3050 Narrow). Krmilne ročice menjalnika so ergonomsko nameščene pod volanom. Za optimizacijo oprijema v najtežjih pogojih je pri vseh modelih standardna hkratna 100-odstotna zapora obeh diferencialov, skupaj z elektrohidravličnim nadzornim sistemom.