SERIJA 4E
66-102 HP
CILINDRI: 3
TEŽA: 2.750-3.050 kg

DOBRODOŠLI V OBMOČJU UDOBNEGA VOZNIKA NOVE SERIJE 4E.

Nova serija 4E Stage V je idealen traktor za manjše kmetije in operaterje, lokalne oblasti in vrtnarska podjetja. Z izbiro štirih različnih modelov z izhodno močjo od 66 KM (48 kW) do 102 KM (71 kW) in z različicama 4WD in 2WD je ta serija popoln uporabni traktor za posebne potrebe vsakega uporabnika. Nova zasnova rešetke je moderna in elegantna, medtem ko oblike robustnega pokrova iz vrhunskega stiskanega jekla poudarjajo izjemno kompaktnost teh komunalnih traktorjev. Novi trivaljni motorji FARMotion 35 so izjemno zmogljivi, zanesljivi in varčni. Na voljo so tri konfiguracije mehanskega menjalnika z največjo hitrostjo 40 km/h (pri hitrosti motorja ECO), 40 km oziroma 30 km/h (slednje samo za različice z 2WD). Ti traktorji so opremljeni s prednjimi osmi, ki jih je DEUTZ-FAHR razvil posebej za ta razred moči. S kotom krmiljenja 55°, elektrohidravlično vklopljenimi zaporami diferenciala ter štirikolesnim pogonom in zaviranjem na vsa kolesa so traktorji nove serije 4E neustavljivi. Izredna vsestranskost nove serije 4E pride do izraza pri delu s skoraj vsemi priključki. Možnosti, ki so na voljo, vključujejo zadnji dvig s sistemom EasyLift, hitre spojke in največjo nosilnostjo do 3500 kg, hidravlični sistem, ki je na voljo kot različici 48 l/min ali 56 l/min s tremi razdelilniki in priključno gredjo z do 3 hitrostmi. Voznikova platforma izpolnjuje najvišje standarde udobja. Vse kontrole so bile preoblikovane v skladu z najnovejšimi ergonomskimi načeli. Nova armaturna plošča zagotavlja jasne informacije o vseh parametrih delovanja traktorja. Nova serija DEUTZ-FAHR 4E: vsestranski in udoben uporabni traktor.

MOTOR:
MOTOR FARMOTION 35. KOMPAKTNA ZASNOVA SE UJEMA Z IZREDNO MOČJO IN NAVOROM.
Pod pokrovom teh novih traktorjev so zmogljivi, kompaktni trivaljni motorji FARMotion 35 s skladnostjo emisij Stage V. Ti motorji, razviti posebej za uporabo v kmetijstvu, imajo elektronsko nadzorovano vbrizgavanje goriva po skupnem vodu s tlakom vbrizgavanja do 2000 barov, kar zagotavlja izjemno učinkovito razprševanje goriva v zgorevalni komori za še večjo moč in ravno krivuljo navora, z izdatnim navorom, ki je na voljo že pri nizkih hitrosti motorja. Modeli 4070E-4080E imajo kombiniran sistem za naknadno obdelavo izpušnih plinov, ki ga sestavljata DOC in DPF filter. Poleg teh sta dva najmočnejša modela v ponudbi (4090E-4100E) opremljena tudi s katalizatorjem SCR.
Druge rešitve, ki so bile ključne pri doseganju impresivne zmogljivosti teh motorjev, vključujejo hladilni sistem s hladilnim paketom z veliko površino (ki ga sestavljajo glavni radiator, hladilnik polnilnega zraka, radiator goriva in radiator olja menjalnika), uporabnik viskostatičnega ventilator hladilnega zraka za zmanjšanje porabe energije in dvostopenjski zračni filter Powercore z ejektorjem prahu. Te rešitve ne prispevajo le k učinkovitosti motorja, ampak tudi k podaljšanim servisnim intervalom ter hitrejšemu in preprostejšemu vzdrževanju. Nova serija DEUTZ-FAHR 4E: močan in učinkovit uporabni traktor.

MEJNALNIK:
MENJALNIK, ZASNOVAN ZA DELO Z PRIKLJUČKI. KOMPAKTNA OBLIKA SE UJEMA Z VRHUNSKO NATANČNOSTJO.
Nova serija 4E je s popolnim menjalnikom za vsako uporabo, ki ponuja pravo hitrost za vsako delo, kos vsem izzivom. Za delo z izjemno učinkovitostjo in neprimerljivo natančnostjo. Izbira je vaša. Za modele s štirikolesnim pogonom sta na izbiro dva mehanska menjalnika. Obe konfiguraciji imata sinhroniziran vzvratni menjalnik, 5 hitrosti in 3 razpone, vendar se razlikujeta glede prestavljanja. Menjalnik 15+15 omogoča najvišjo hitrost 40 km/h, medtem ko traktorji z različico 15+15 ECO zmorejo cestno hitrost 40 km/h z motorjem pri varčni hitrosti (samo 1800 vrt/min). Enostavnejši menjalnik 12+3 z najvišjo hitrostjo 30 km/h je na voljo pri modelih z dvokolesnim pogonom, z nižjo prestavo za razpon delovnih hitrosti od 832 m/h do 30 km/h. Nova serija DEUTZ-FAHR 4E: natančen, hiter uporabni traktor.