SERIJA 5 DF-DS-DV
91 – 116 HP
CILINDRI: 3 / 4
TEŽA: 2.590-3.920 kg

Odličnost v nenehnem razvoju.

Nova serija 5 DF/DS/DV, ki je na voljo z največjo širino od 1166 do 1671 mm, je odločno usmerjena k največji produktivnosti in učinkovitosti v najožjem prostoru. Z novimi, zmogljivejšimi in stroškovno učinkovitejšimi 4- ali 5-stopenjskimi modularnimi menjalniki, 4 dolžinami medosne razdalje od 2044 do 2216 mm in zmogljivimi hidravličnimi sistemi z neštetimi različicami ponujajo novi modeli več možnosti za konfiguracijo in se ponovno predstavljajo kot merilo. v smislu varnosti, udobja in produktivnosti.

MOTOR:
KOMPAKTEN, UČINKOVIT IN RAZVIT POSEBNO ZA KMETOVANJE.
Novi 3- in 4-valjni motorji FARMotion Stage V na modelih iz serije 5DF/DS/DV so še zmogljivejši in varčnejši kot kdaj koli prej. Te motorje ločuje izjemen paket izrazito inovativne tehnične vsebine, kot je elektronsko upravljano vbrizgavanje po skupnem vodu (do 2000 barov) z injektorji s 7 luknjami, elektronsko nadzorovan viskostatični ventilator in filter za dovod zraka za zgorevanje PowerCore. Vse to zmanjša porabo in poveča produktivnost. Izjemna kompaktnost nabora uporabljenih rešitev za naknadno obdelavo izpušnih plinov z zunanjim, hlajenim krogom EGR z elektronskim nadzorom recirkulacijskega pretoka, DOC (Diesel Oxidation Catalyst), pasivnim DPF in SCR, je omogočila ohranitev enakega nagnjenega, zoženega pokrova kot pogonska enota prejšnje generacije Stage III/B, da se zagotovi velikodušen kot krmiljenja in odlična preglednost naprej z voznikovega sedeža. Poleg nove tehnologije, uporabljene za skladnost s predpisi o emisijah Stage V, zdaj vsi motorji razvijajo večji navor in moč, kar 116 KM pri vrhunskem modelu.

MENJALNIK:
MODULARNO, IZJEMNO ROBUSTNO IN ULTRA UČINKOVITO.
Modularni prenosi na novi seriji 5DF/DS/DV so rezultat obsežnih, specifičnih izkušenj SDF. Vedno je bil na samem vrhu pri razvoju menjalnikov za specializirane traktorje. Vse možnosti, ki so na voljo, odlikujeta modularnost in učinkovitost. Razpon je od visoko učinkovite, popolnoma sinhronizirane 12+12-stopenjske mehanske različice do 45+45 s tremi hitrostmi Powershift, elektrohidravličnim modularnim vzvratnim menjalnikom s 5 različnimi stopnjami odzivnosti, Stop&Go in ComfortClutch, ki vam omogoča menjavanje prestav samo z gumb na prestavni ročici, namesto da bi morali pritisniti na pedal. Stop&Go vam omogoča, da speljete samo z zavornimi stopalkami, brez uporabe sklopke. Tako sta priklop opreme in speljevanje v klanec lažja in varnejša. Vozi se lahko s hitrostjo 40 km/h z varčnimi vrtljaji motorja pri 5-stopenjski različici, medtem ko je serijsko na voljo prestava supercreeper, ki omogoča delovanje v najnižji prestavi in z motorjem pri najvišji hitrosti le 200 metrov na uro.