DEUTZ – FAHR SERIJA 6 TTV
192-230 HP
CILINDRI: 6
TEŽA: 9.875-10-025 kg

VEČJA ZMOGLJIVOST V VSAKEM VIDIKU.
Nova serija 6 TTV, izdelana v Nemčiji, izstopa po vrhunski zanesljivosti in udobju ter še nižjih stroških goriva in obratovalnih stroškov. To je deloma posledica intervala menjave motornega olja, ki je zdaj nastavljen na neverjetnih 1000 ur, deloma pa tudi intervalov menjave menjalnika in hidravlike, ki so zdaj nastavljeni na neverjetnih 2000 ur. Štirje modeli družine – 6190 TTV, 6210 TTV, 6230 TTV in 6230 TTV HD – so opremljeni s preizkušenim motorjem Deutz TCD 6.1 Stage V z največjo močjo in navorom do 230 KM oziroma 970 Nm. Vsi modeli se zanašajo na popolnoma nov menjalnik TTV, z izjemno gladkostjo in udobjem vožnje ter bistveno izboljšano učinkovitostjo. Prvič se lahko modeli serije 6 z močjo nad 200 KM vozijo s hitrostjo 60 km/h.

MOTOR:
SRCE JE ŠE MOČNEJE
6-valjni motor Deutz TCD s turbopolnilnikom, hladilnikom polnilnega zraka in skupnim vodom do 1600 barov uporablja črpalke za vbrizgavanje, ki jih maže motorno olje. S paketom SCR, DOC in pasivnim DPF za naknadno obdelavo izpušnih plinov lahko izkoristi svoj polni potencial, kar zagotavlja minimalno porabo goriva, kar v kombinaciji z novimi velikimi monolitnimi rezervoarji za gorivo s prostornino do 505 l (6230 HD) , zagotavlja izjemno dolgo območje delovanja. Pasivni dizelski filter trdnih delcev, ki se uporablja v sistemu za naknadno obdelavo izpušnih plinov, ponuja tri prednosti: brez dodatnega vbrizgavanja dizelskega goriva za čiščenje filtra, manj proizvodnje toplote in bistveno hitrejše regeneracije v primerjavi s tradicionalnimi filtri. Vse to pomaga prihraniti čas in denar ob popolnem upoštevanju omejitev, ki jih nalaga stopnja V. Za prevoz po cesti je na voljo motorna zavora s posebnim nožnim pedalom, ki poveča zavorno zmogljivost motorja za 40 %. Dodatna zavorna sila, ki jo ustvari motorna zavora, bistveno zmanjša obrabo in podaljša življenjsko dobo komponent običajnega zavornega sistema.

MENJALNIK:
Na podlagi enake postavitve, ki je bila že predstavljena v modelih serije 7 in 8 TTV, novi brezstopenjski menjalniki TTV dvigujejo lestvico v kategoriji glede učinkovitosti in zanesljivosti. Popolna kombinacija planetarnih mehanskih komponent z dvema visoko učinkovitima visokotlačnima hidrostatičnima enotama, ki zagotavlja dosledno gladek in enakomeren pretok moči brez sunkov in z največjo zmogljivostjo, da ne omenjamo zmanjšane porabe goriva in manjšega odvajanja toplote. Novi pogonski sklop, ki je končno sestavljen v Nemčiji v Deutz-Fahr Land v Lauingenu, ima izjemno visoko zmogljiv menjalnik, ki novi seriji 6 TTV daje pospešek in uglajenost brez primere ter znatno povečanje navora, ki se prenaša na kolesa. Novi menjalniki TTV prav tako omogočajo tem traktorjem, da dosežejo največjo cestno hitrost 60 km/h (modeli nad 200 KM) pri vrtilni frekvenci motorja le 1800 vrt/min, medtem ko je 40 km/h na voljo pri neverjetno nizki vrtilni frekvenci motorja okoli 1200 vrt/min.