SERIJA 5 DF- DS- DV ECOLINE
76 HP
CILINDRI: 3
TEŽA: 2.730-2.995 kg

Od dela v vinogradu in sadovnjaku do vrtnarjenja in komunalnih del sta produktivnost in učinkovitost ključni predpogoj za finančni uspeh podjetja. DEUTZ-FAHR s svojo družino traktorjev serije 5 DF/DS/DV Ecoline ponuja vrsto specializiranih strojev z visoko konfiguracijo, ki so sposobni zadovoljiti tudi najzahtevnejše potrebe pridelovalcev sadja in vina po vsej Evropi. Ta nova družina je na voljo v treh različicah: 5 DF Ecoline, 5 DS Ecoline in 5 DV Ecoline, ki ustrezajo potrebam vsakega sadovnjaka ali vinograda. Vsi modeli so na voljo kot različice s kabino s štirimi stebri ali z zložljivo ROPS. Za še nižje obratovalne stroške motor FARMotion 35 izpolnjuje zahteve glede emisij brez uporabe dodatnih tekočin (AdBlue). Ti novi specializirani traktorji DEUTZ-FAHR, ki se ponašajo z velikim kombiniranim kotom krmiljenja in najkrajšo medosno razdaljo v svojem razredu, so najspretnejši stroji, ki so danes na voljo na trgu. Družina 5 serije DF/DS/DV Ecoline je polna vrhunske visokotehnološke vsebine, kot sta neodvisno vzmetenje sprednje osi in 3-stopenjski menjalnik HML PowerShift, ki omogoča, da se ti traktorji vozijo s hitrostjo 40 km/h z motorjem pri ekonomična hitrost.

MOTOR:
FARMOTION MOTORJI. MAKSIMALNA UČINKOVITOST V KOMPAKTNI ENOTI.
Motorji FARMotion 35, ki so bili razviti posebej za uporabo v kmetijstvu, so opremljeni s traktorji serije 5 iz družine DF/DS/DV Ecoline in imajo 2000 barov vbrizgavanja preko skupnega voda, nov sistem predgretja in sistem za naknadno obdelavo izpušnih plinov, ki je sestavljen preprosto iz elektronsko nadzorovanega kroženja izpušnih plinov. (EGR), dizelski oksidativni katalizator (DOC) in filter trdnih delcev (DPF). Te skupne prednosti teh rešitev so izjemna zmogljivost tudi pri nizkih vrtljajih motorja in ravna krivulja navora. Druge prednosti teh pogonskih agregatov so zmanjšane emisije, vibracije in hrup, hkrati pa izjemna poraba goriva, sistem za naknadno obdelavo izpušnih plinov, ki ne uporablja AdBlue in servisni intervali le enkrat na vsakih 600 ur zagotavljajo izredno nizke obratovalne stroške. Rezervoar za gorivo, ki je vgrajen v sprednji modul vozila, vam omogoča dolivanje goriva brez odpiranja pokrova motorja. Vsebuje najmanj 55 litrov. Za razširitev dosega delovanja traktorja je možno pod kabino ali ploščad namestiti tudi pomožni rezervoar s prostornino 40 litrov (5 modelov DF Ecoline) ali 30 litrov (5 modelov DS/DV Ecoline).

MENJALNIK:
Menjalniki, ki so opremljeni z novo družino DEUTZ-FAHR 5DF/DS/DV Ecoline, so bili razviti posebej za izpolnjevanje zahtevnih potreb današnjega kmetijskega operaterja. Tristopenjski menjalnik PowerShift s petimi prestavami je edinstven v tem razredu traktorjev. Omogoča do 45 prestav naprej in 45 vzvratno. Za večje udobje voznika lahko prestave prestavljate s pritiskom na gumb na prestavni ročici, ne da bi bilo treba pritisniti sklopko. Sistem Stop&Go za priročno speljevanje in ustavljanje brez uporabe pedala sklopke je del standardne opreme vseh modelov s funkcijo PowerShuttle. Na voljo je tudi popolnoma mehanski menjalnik s 30 hitrostmi naprej in 15 hitrostmi nazaj. Ne glede na izbrano konfiguracijo menjalnika lahko vsi traktorji dosežejo cestno hitrost 40 km/h s katero koli velikostjo pnevmatik. Funkcija Overspeed omogoča cestno hitrost 40 km/h, doseženo pri nižjih, varčnejših vrtljajih motorja (odvisno od velikosti zadnjih pnevmatik), kar znatno zmanjša porabo goriva in hrup med prevozom. Rezultat sta največja učinkovitost in optimalno udobje voznika.