SERIJA 5 TB
106-116 HP
CILINDRI: 4
TEŽA: 3300-3500 kg

NAJVEČJA AGILNOST Z NOVO SERIJO 5 TB.

Ne glede na to, ali delate v oljčnem nasadu, rastlinjaku ali sadovnjaku, na kmetiji z obdelovalno zemljo ali se ukvarjate s košnjo sena, je nova serija 5 TB zasnovana tako, da postane zvezda predstave. Zaradi nizkega profila pokrova in blatnikov v kombinaciji z nizkim težiščem in robustnimi osmi so stroji 5 TB edinstveni in idealni za delo na pobočjih ali pod krošnjami dreves. Nekatere izjemne tehnične značilnosti vključujejo motorje FARMotion 45 (skladne z emisijskimi standardi Stage V) s 106 KM ali 116 KM moči, štiri različice menjalnika, od 10+10 prestav do 40+40 prestav, z mehanskim ali elektrohidravličnim menjalnikom ( PowerShuttle), funkcijo Stop&Go za speljevanje in ustavljanje samo z zavornim pedalom ter hitro krmiljenje SDD (Steering Double Displacement), ki omogoča doseganje končnega položaja s polovico manjšim številom vrtljajev kolesa. Stroji v tej seriji se ponašajo tudi z zavorami na štirih kolesih, mehanskim zadnjim dvigalom z največjo dvižno zmogljivostjo 4525 kg, opcijskim prednjim dvigalom in hidravlično črpalko s pretokom do 70 l/min.

Voznikova ploščad – ki je obešena v položaju brez tresljajev in ima lahko berljivo digitalno instrumentno ploščo – izpolnjuje najzahtevnejše zahteve glede udobja. Z novimi modeli 5 TB lahko močno povečate svojo produktivnost in s tem tudi donosnost vaše kmetije. Odločite se zdaj in si zagotovite izjemne možnosti za prihodnost. Izberite novo serijo 5 TB.

MOTOR:
Visokozmogljivi motorji FARMotion 45 trdo delajo pod pokrovom motorja v optimalnih pogojih in so v skladu z najstrožjimi predpisi proti onesnaževanju (stopnja V). Ti 4-valjni motorji s skupnim vodom – ki so bili posebej razviti za uporabo v kmetijstvu, z elektronskim vbrizgom goriva, optimizirano prostornino cilindra, sistemom EGR (recirkulacija izpušnih plinov), sistemom DOC (dizelski oksidacijski katalizator), filtrom trdnih delcev (DPF) in Sistem SCR (selektivna katalitična redukcija) – ustvarja največjo moč in visok navor, tudi pri nizkih vrtljajih motorja. Poraba goriva, emisije, vibracije in raven hrupa so izjemno nizki. Intervali vzdrževanja so bili podaljšani na 600 ur, da bi čim bolj zmanjšali izpade in ohranili nizke obratovalne stroške. Svoje produktivnosti ne bi mogli povečati na močnejši in učinkovitejši način.

MENJALNIK:
PRIROČEN MENJALNIK. KER JE MENJAVANJE PRESTAV STVAR NATANČNOSTI.
Moč je dobra. Natančno uporabljena moč je boljša. Tehnologija prenosa nove serije 5 TB zagotavlja, da ima voznik vedno na voljo točno količino navora, ki jo potrebuje za opravljeno delo, bodisi na terenu ali na cesti. Izberete lahko eno izmed dveh različic menjalnika: preprost mehanski menjalnik z 10+10 ali 20+20 prestavami z mehanskim vzvratnim menjalnikom ali menjalnik s PowerShuttle. V tem primeru so na voljo hitrosti 20+20, ki jih je mogoče povečati na 40+40 z izbiro 2-stopenjske različice Powershift (Hi-Lo). Vse različice menjalnika dosežejo največjo hitrost 40 km/h pri nižjih vrtljajih motorja v načinu ECO. Sistem Stop&Go, ki je del standardne opreme vseh menjalnikov PowerShuttle, omogoča ustavljanje in ponovni zagon brez sklopke preprosto z uporabo zavornega pedala, zaradi česar je manevriranje veliko preprostejše, zlasti v zaprtih prostorih.