SERIJA 5
95-126 HP
CILINDRI: 4 / 3
TEŽA: 3.950-4.350 kg

Najbolj prilagodljiv v svojem segmentu.

Zahvaljujoč svojemu edinstvenemu paketu funkcij, vključno z elektrohidravličnim krmiljenjem za štirikolesni pogon, zaporo diferenciala, 4-stopenjskim kardanskim priključkom, hidravličnim sistemom pretoka 90 l/min z do 8 zadnjimi izpusti, menjalnikom HML s samodejnim prestavljanjem Powershift (APS), pogonom pod nižjo hitrostjo in creeper in velika kombinacija pnevmatik s fiksnimi ali nastavljivimi platišči, serija 5 odlično deluje povsod. Skratka, idealen traktor za vsako kmetijo.

MOTOR:
ZASNOVAN ZA ZAGOTAVLJANJE POTREB KMETIJSTVA.
Nova serija 5 je opremljena z motorjema FARMotion 35 ali FARMotion 45, s 3 ali 4 valji, za povečanje manevriranja oziroma oprijema. Ti motorji ustrezajo emisijskim standardom stopnje V in izkazujejo izjemno kompaktno velikost, ki zagotavlja nagnjen profil pokrova motorja, odlično zunanjo vidljivost z voznikovega sedeža in velik kot krmiljenja. Poraba goriva in raven hrupa sta optimizirana zahvaljujoč elektronsko upravljanemu sistemu vbrizgavanja goriva Common Rail, ki lahko deluje pri 2000 barih za boljše izgorevanje, zmanjšane emisije onesnaževal in hiter odziv na nenadne pogoje obremenitve. Modularna zasnova cilindrov in hidravlično nastavljeni ventili so povečali zanesljivost in poenostavili vzdrževanje. Namenski ECU omogoča vnaprejšnjo izbiro dveh vrtljajev motorja, nastavitev in priklic ali vzdrževanje konstantne hitrosti tudi pri spremembi obremenitve. V primerjavi s prejšnjimi modeli sta bila krivulja navora in dvig izboljšana, z boljšim odzivom na spremembe obremenitve in boljšim delovanjem pri nizkih vrtljajih motorja. Model 5125 ima največjo moč 126 KM pri 2000 RPM; pri vrtilni frekvenci motorja za ECO PTO (1600 RPM) ima navor 517 Nm in moč 115 KM, kar doseže 91% največje moči.

MENJALNIK:
VISOKA UČINKOVITOST IN MAKSIMALNA MODULARNOST.
Za ustrezen razvoj modularnega koncepta in iskanje najprimernejše rešitve za vse potrebe, različice menjalnika nove serije DEUTZ-FAHR 5 temeljijo na mehanskem menjalniku s 5 stopnjami in številnimi možnostmi. Prvi med njimi je mehanski reverse shuttle ali hidravlični PowerShuttle, s sistemom Stop&Go, ki omogoča upravljanje premikajočega se traktorja zgolj z zavornimi stopalkami. Ta uporabna funkcija poveča manevriranje traktorja, še posebej pri delu s čelnim nakladalnikom. Druga možnost se nanaša na nizke in lezeče prestave, ki podvojijo prestave naprej in vzvratno, kar omogoča najmanjšo potovalno hitrost 300 m/h. Drug pomemben korak je funkcija Powershift (2 ali 3 prestave), ki je sedaj na voljo tudi v načinu Automatic Powershift (APS) za različico menjalnika HML. Druga pomembna lastnost – na zahtevo – je popolnoma vodoodporno tesnilo, zelo uporabno za delo na riževih poljih. V vsakem primeru sta elektrohidravlični vklop štirikolesnega pogona in 100-odstotna zapora sprednjega in zadnjega diferenciala na voljo pri vseh modelih serije.