SERIJA 5D – TTV
95-116 HP
CILINDRI: 4
TEŽA: 4.210 KG

Koncentrirana visoka tehnologija.

Novi DEUTZ-FAHR 5D TTV je najboljši komunalni traktor na današnjem trgu. Z vsestranskostjo brez primere in vrhunsko visokotehnološko vsebino so ti stroji drugačni od drugih v svojem razredu. Praktično neomejen obseg konfiguracije, izredna kompaktna konstrukcija, brezstopenjski menjalnik TTV, vzmetena prednja os in kabina pod tlakom s filtrirnim sistemom kategorije 4 so samo nekatere lastnosti, ki te stroje ločujejo od tekmecev v tem segmentu.

MOTOR:
IZJEMNA ZMOGLJIVOST V KOMPAKTNEM PAKETU.
Serijo DEUTZ-FAHR 5D TTV poganjajo visokozmogljivi motorji FARMotion 45 z vbrizgavanjem po skupnem vodu (s tlakom vbrizgavanja do 2000 barov), piezoelektričnimi injektorji s 7 luknjami, elektronsko krmiljenim viskostatičnim ventilatorjem in zračnim filtrom PowerCore; ta napredna tehnologija omogoča, da FARMotion 45 zagotavlja izjemno zmogljivost v vsaki situaciji, skupaj z izjemno učinkovitostjo goriva. Ti motorji so bili razviti posebej za uporabo v kmetijstvu, z izdatnim navorom in močjo tudi pri nizkih vrtljajih motorja ter minimalnimi zahtevami po vzdrževanju. 5115 D TTV ima največjo izhodno moč 116 KM v normalnih pogojih delovanja, ki jo je mogoče povečati na 126 KM za transportne aplikacije s funkcijo Overboost. Skladnost s predpisi o emisijah stopnje V je dosežena z naborom rešitev, ki jih sestavljajo katalizator DOC, zunanji, elektronsko nadzorovan krog EGR, filter trdnih delcev DPF in katalizator SCR. Sistem za naknadno obdelavo izpušnih plinov je popolnoma integriran v obris vozila, kar omogoča kompakten pokrov z nizkim profilom za neovirano vidljivost naprej in velikodušen kot krmiljenja.

MENJALNIK:
UČINKOVITA MOČ.
Inovativni brezstopenjski menjalnik TTV, ki ga je razvil SDF posebej za stroje v tem razredu moči, poveča produktivnost z zelo nizkimi izgubami moči in združuje učinkovitost mehanskega prenosa z udobjem hidrostatične tehnologije.
Učinkovita in zanesljiva rešitev, ki nenehno spreminja uporabljeno razmerje, da se moč, ki jo proizvaja motor, čim bolj učinkovito izkoristi, zaradi česar je vaše delo še lažje in produktivnejše. Z dvema samodejnima delovnima območjema ta menjalnik ponuja možnost vožnje s hitrostjo 40 km/h po cesti pri nizkih vrtljajih motorja, hkrati pa zagotavlja brezkompromisno produktivnost in učinkovitost na terenu. Uporaba sklopke in pretikanje prestav nista več potrebna za vožnjo traktorja, saj se zdaj vse gladko in natančno upravlja s krmilno ročico in plinom. Funkcija PowerZero, ki zagotavlja popolno varnost traktorja tudi na strmih vzponih, prav tako zmanjša potrebo po uporabi zavornega pedala. Nadzorna programska oprema ponuja operaterju izbiro med 3 načini (samodejno, kardanska gred in ročno), kar zagotavlja idealen odziv in obnašanje stroja za vsako nalogo. Visoko ergonomska igralna palica in vse primarne funkcije postavi na doseg operaterjevih prstov za preprosto in intuitivno upravljanje stroja. Praktičen gumb omogoča upravljavcu izbiro med praktično neskončno izbiro različnih načinov upravljanja motorja, od »Eco«, ki zmanjša porabo goriva, do »Power«, ki poveča zmogljivost traktorja.