SERIJA 5D
95-106 HP
CILINDRI: 4
TEŽA: 3.575 KG

Serija 5D – za tiste, ki želijo najboljše.

Serija 5D vključuje modularne in vsestranske modele z edinstvenimi funkcijami, kot so Powershuttle s SenseClutch, Stop & Go, 3-stopenjski Powershift, 3-način PTO z možnostjo hitrosti PTO, mehanska ali elektronska zadnja povezava, elektrohidravlična zapora diferenciala in vklop kardanske gredi ter 4-kolesne disk zavore. To je izjemen “paket” za neprimerljivo udobje, produktivnost in varnost!

MOTOR:
V svoji najnovejši evoluciji 4-valjni FARMotion 45, nameščen na modelih serije 5D Stage V, potrjuje kompaktnost in odzivnost prejšnje različice, hkrati pa dodatno izboljšuje porabo goriva in zmogljivost. Kljub eni najvelikodušnejših prostornin v svoji kategoriji so skupne dimenzije FARMotion 45 izjemno zmanjšane, kar zagotavlja odlično vidljivost z vozniškega položaja in odlično manevriranje. FARMotion 45 z modularno zasnovo cilindra in glave vključuje napredno zasnovo zgorevalne komore (s samodejno nastavitvijo zračnosti ventilov), elektronsko nadzorovano Boschevo vbrizgavanje prek skupnega voda do 2000 barov, injektorje s 7 luknjami, viskostatični ventilator in filter za dovod zraka PowerCore: vrsto tehničnih rešitev, ki novi 5D Stage V omogočajo optimizacijo porabe goriva in zmanjšanje hrupa, kar odlično vpliva tudi na produktivnost in udobje. Z največjim številom vrtljajev motorja le 2200 vrtljajev na minuto 5095D in 5105D zagotavljata največjo moč 95 oziroma 106 KM pri 2000 vrtljajih na minuto, največji navor pri 1400 vrtljajih na minuto pa znaša 389 oziroma 433 Nm.

MENJALNIK:
Za vse različne kombinacije, ki so na voljo, je značilna visoka učinkovitost in 5-stopenjski menjalnik za 3 razpone, zasnovan za vožnjo s hitrostjo 40 km/h pri ekonomični delni hitrosti motorja. Na drugi strani je na voljo podgon za napredovanje z najkrajšim razmerjem in motorjem pri največji hitrosti pri samo 200 metrih na uro. Pri različicah LS je shuttle mehanski in sinhroniziran, medtem ko je pri različicah GS Powershuttle s SenseClutch, ki omogoča nastavitev agresivnosti shuttlea v 5 stopnjah; na voljo je tudi funkcija Stop&Go, ki omogoča zaustavitev in ponovni zagon traktorja samo z zavornimi stopalkami in brez uporabe sklopke. Poleg tega je tu še ComfortClutch, ki traktorju omogoča prestavljanje brez uporabe pedala sklopke, zgolj s pritiskom na gumb na prestavni ročici. V vseh primerih je enostavno najti pravo prestavo za vsako delo, zahvaljujoč 30 prestavam naprej in 15 prestavam nazaj. Za tiste, ki želijo več, lahko tej kombinaciji dodajo 3-stopenjski modul powershift, ki omogoča skupno 45 prestav naprej in nazaj.